Får Danske Bank ny svensk topchef?

Investeringsfonden Cevian har tidligere indsat Michael Wolf, som oprydder i deres virksomheder.

Foto: BERTIL ERICSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cevian vil ikke bekræfte det, men meget taler for, at Michael Wolf er investeringsfondens bud på en afløser for Peter Straarup som ordførende direktør i Danske Bank.

Han har været adm. direktør i Swedbank siden marts 2009, før det var han topchef i kredit-management-kocernen Intrum Justitia og fra 1999 til 2002 stod han i spidsen for Cevian-investeringen Skandia.Michael Wolf har vendt skuden for Swedbank, som i dag er en af Nordens stærkeste banker. Han har - siden sin tiltrædelse - formået at tredoble aktiekursen. En øvelse ingen andre bankdirektører i Europa har kunnet gøre ham efter.

Og over for Børsen beskriver en række internationale analytikere og headhuntere ham som en oplagt kandidat til at foretage den samme øvelse i Danske Bank.Michael Wolf er nabo til Cevian-stifter Christer Gardell i det mondæne Saltsjöbaden uden for Stockholm, og de to spiller tennis sammen.

Da Cevian tirsdag solgte sin 4,64 store ejerandel i Swedbank til fordel for investeringen i Danske Bank, gav det nyt liv til rygterne om, at Michael Wolf skal samme vej.

Se også: Kandidaterne til Straarups job

Danske Bank har igangsat processen for at finde en ny topchef, men processen trækker ud, og der spekuleres i, at banken går efter en ekstern kandidat.

Michael Wolf er 48 år, far til fem og meget aktiv inden for både jagt og skisport.Han er kendt som en holdspiller og for at kunne gennemføre drastiske ændringer i organisationer uden at ødelægge sit gode forhold til medarbejderne, skriver Børsen.

Konference: HR og ledelse i krisetider