Får ansvaret for en omsætning på over 200 milliarder kr.: Her er den nye IKEA-topchef

Jesper Brodin bliver ny administrerende direktør for den svenske møbelgigant IKEA. Han har været i virksomheden i 20 år og startede sin tid i IKEA i Pakistan. »Der bliver ikke meget tid til søndags kryds og tværs nu,« lyder det fra den kommende direktør.

Jesper Brodin bliver ny administrerende direktør for IKEA. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IKEAs nuværende logistikchef og mangeårige medarbejder, Jesper Brodin, overtager jobbet som administrerende direktør fra Peter Agnefjäll i møbelgigantens hovedsæde i Sverige.

Han bliver dermed den øverste direktør for den verdensomspændende virksomhed, som han selv har arbejdet for i 20 år.

»Jeg er vældig glad for at byde Jesper velkommen som ny administrerende direktør. Med sin årelange erfaringer og passion for indretning og detailhandel er jeg tryg ved, at han tager over for Peters enestående arbejde,« skriver Lars-Johan Jarnheimer, der er formand for INGA Holding Supervisory Board, som ejer IKEA Group, i en pressemeddelelse ifølge den svenske avis Sydsvenskan.

Jesper Brodin Fold sammen
Læs mere

Jesper Brodin er, ifølge den svenske avis SvD, glad for sin kommende stilling som administrerende direktør, og han vil benytte sin tid på topposten til at værne om møbelgigantens fremtid.

»Jeg får formodentlig ikke så meget tid til søndags kryds og tværs nu. Jeg har mange tanker omkring, hvordan vi tager IKEA ind i en ny fase. Den strategi, vi lagde for et par år siden, er mere relevant for os nu. Det er en stor ære og en selvfølge at sige ja til jobbet,« siger den kommende direktør til SvD.

IKEA har i dag base i Holland, og den kommende direktør skal derfor flytte til den hollandske by Leiden.

Ifølge SvD besluttede nuværende direktør Peter Agnefjäll allerede for 2-3 uger siden at forlade sin toppost for at få noget tid til sin familie og tænke over, hvad næste skridt i tilværelsen skal være. Han siger til avisen, at han endnu ikke har besat et nyt job.

Fra Pakistan til toppost

Jesper Brodin er en berejst mand, der gennem sine mange år under møbelgigantens vinger, har været vidt omkring.

Han startede som Purchase Manager for IKEA i Pakistan i 1995 og blev kort tid efter regional indkøbschef for hele Sydøstasien.

Fem år efter, i 2000, trådte Jesper Brodin nærmere de øverste rækker, da han blev personlig assistent for den daværende administrerende direktør Anders Dahlvig og IKEA grundlæggeren Ingvar Kamprad.

Han blev specialist i køkkener og spisestuer, da han fra 2003 til 2008 var forretningsområdechef for de to hjemlige rum, før han igen rejste ud i den store verden og blev regional indkøbschef for Kina.

Siden 2013 har han været logistikchef i IKEA Sverige, der har ansvaret for at udvikle, designe, producere og levere til alle IKEA-butikker over hele verden. Fra den 1. september i år bliver han således administrerende direktør for møbelgiganten.

IKEA omsætter årligt for mere end 200 mia. kr., og i 2016 fandtes der 389 gule og blå varehuse i verden. Om et par uger skal nye varehuse efter planen åbne på Balkan og Sydkorea, og i Indien har virksomheden købt tre grunde til opførelse af nye butikker inden for et år.

I dag opererer IKEA på 28 markeder og beskæftiger 140.000 medarbejdere.