Få styr på økonomien

Økonomi. Der kan også være økonomiske aspekter i at overvåge printere, lyder det fra Xerox.

Ved køb af printere fra Xerox følger to stykker software med. Det ene henvender sig til store virksomheder og det andet henvender sig særligt til små og mellemstore virksomheder. Det sidstnævnte software hedder CentreWare Web og overvåger alle printere i et netværk. Det gælder også printere, der ikke bærer mærket Xerox.

Softwaren henter forskellige informationer om printerne og kan indstilles til at sende en statusrapport én gang om ugen, så administratoren er på forkant med de problemer, der kan opstå ude i printerne.

Det er en fordel i forhold til printer-patroner, der skal skiftes og almindeligt slid af dele i printeren. Men ifølge Xerox er der også økonomiske gevinster at hente ved at overvåge printeren.

- Der er nogle interessante ting at hente i forhold til økonomien, når du kan se hvilke printer, der bliver benyttet flittigst og til hvilke opgaver. Der er nogle printere som er mere økonomiske, når det kommer til at printe i farve. Dem kan man så sætte der, hvor det største behov for farveprintning er, forklarer Klaus Gjelstrup fra Xe-rox.

Større virksomheder har ofte en printerstrategi, men ressourcerne strækker ikke helt så langt i mindre virksomheder, så de overvejelser komme sjældent i spil.