Få styr på momsregnskabet

It-værktøj. Med praktisk erfaring som drivkraft er letmoms.dk blevet udviklet til nystartede og mindre virksomheder. Det er et program, som skal gøre momsregnskabet mere overskueligt.

Letmoms.dk er et program der, som navnet antyder, har det formål at lette momsregnskabet.

Den unge iværksætter Thomas Sindberg Eriksen tog i 2004 konsekvensen af, at han ikke kunne finde et tilfredsstillende regnskabsprogram, og så udviklede han letmoms.dk

- Jeg stod selv og skulle bruge et regnskabsprogram. Dem, jeg stødte på, virkede alt for komplicerede og ofte i et udpræget revisorsprog, som almindelige mennesker ikke kan forstå, forklarer Thomas Sindberg Eriksen.

Trods sine blot 29 år har han etableret tre virksomheder gennem de seneste år. Det er med den erfaring i bagagen samt praktisk viden fra sit netop afsluttet studie i økonomi på Handelshøjskolen, at han de seneste år har udviklet programmer, der skal lette de administrative byrder hos de helt små virksomheder.

Det er i sit selskab Sindberg Invest, at han forsøger at sælge letmoms.dk i både Danmark og Sverige. Målgruppen er virksomheder med op til 20 ansatte. Thomas Sindberg Eriksen føler selv, at programmet fjerner én af de helt centrale barrierer, der findes i forhold til iværksætteri.

- Mange går rundt og tror, at det at starte en virksomhed er meget kompliceret og opfatter momsregnskabet som noget uoverskueligt. Jeg har forsøgt at bruge helt almindelige termer i regnskabet, som alle kan forholde sig til. Programmet er desuden udviklet i Excel, som de fleste har stiftet bekendtskab med, forklarer Thomas Sindberg Eriksen.

To versionerDer findes i dag to versioner af letmoms-programmet. Letmoms basis, som giver dig overblik over de mest basale krav til regnskab. Det vil sige indtægter, udgifter, resultat, skat og moms.

Den anden lidt mere avancerede version er Letmoms pro, som bygger videre på basisdelen. Ofte vil den være relevant for mindre virksomheder i vækst, der skal have styr på lagerbeholdningen. Pro-versionen indeholder derfor en lagerstyrings- og kontostyringsdel, samt en udvidet statistik.

Vanskeligt at markedsføreI begge programmer har brugeren en oversigtsside, som giver overblik over hele årets aktiviteter samt en statistikside. Derudover er der en side for hver måned, hvor brugeren specifikt kan indskrive de respektive posteringer, dato, købs/salgspris, og hvis man har Letmoms pro, kan brugeren vælge den vare, som er solgt og antallet, samt angive hvilken konto indtægten/udgiften hører til. Alt regnes så automatisk ud.

Sindberg Invest løber ifølge direktøren selv lige rundt, men han erkender, at det er vanskeligt at markedsføre sådan et program uden et større markedsføringsbudget. Han håber dog på, at få mere medvind, når hans nyeste program fakturaen.dk bliver lanceret.