Få styr på din backup

Hver femte lille virksomheder tager aldrig eller kun en gang årligt backup af forretningsdata, viser ny analyse. Læs hvordan du får styr på din backup.

Hvor skal man opbevare backup’en?

En klassisk fejl i små virksomheder er, når de vælger at opbevare backup af forretningens data i samme rum, som de originale data – måske endda på en ekstern harddisk placeret lige ved siden af virksomhedens centrale computer.

- Vælger man at laver kopier af data på en dvd eller en ekstern harddisk – og så placerer den på hylden bag skrivebordet, så løber man stadig en risiko, hvis der eksempelvis opstår brand eller en tyv løber med den under et indbrud, forklarer produktchef hos it-virksomheden EMC, Niels Astor.

It-sikkerheds-konsulent hos ITEK/DI Henning Mortensen peger på, at man altid skal opbevare backup lige så sikkert som originalerne – altså på en forsvarlig måde. Derudover understreger han, at en meget væsentlig – men ofte overset detalje er, at man får testet , at backup-versionen faktisk virker, ellers er man lige vidt, hvis uheldet er ude.