Få styr på din backup

Hver femte lille virksomheder tager aldrig eller kun en gang årligt backup af forretningsdata, viser ny analyse. Læs hvordan du får styr på din backup.

Læs mere
Fold sammen
Farvel til et udviklingsprojekt – og mindst to dages programmer. Farvel til fotos, som skulle være brugt til dokumentation samt regneark og diverse møder. Og farvel til et års arbejde efterfulgt af en følelse af stor tomhed.

Sådan lyder et par af reaktionerne i en ny undersøgelse, som analysevirksomheden Userneeds har foretaget for it-virksomheden EMC blandt 100 direktører for virksomheder med op til ti ansatte om firmaets backupvaner. 28 procent af virksomheder har prøvet at miste data, og ifølge analysen gælder det da også for hver femte virksomhed, at de aldrig eller blot en gang årligt tager backup af forretningens data.

- For små virksomheder er det ofte en disciplin, der ligger uden spidskompetencerne. Det er derfor blot et af de it-værktøjer, som skal håndteres ved siden af alle de andre opgaver. Og så kan opgaven med eksempelvis at kopiere data over fra et sted til et andet måske lidt besværligt og en af de ting, man bliver ved med at udskyde, lyder det fra Niels Astor, der er produktchef hos EMC.

Ifølge analyse er det imidlertid 35 procent af virksomhederne, der foretager daglig backup, mens 43 procent laver backup minimum en gang om måneden – men ikke oftere end en gang om ugen.

Hos ITEK/DI peger it-sikkerheds-konsulent Henning Mortensen på, at det er særdeles vigtigt, at de små virksomheder får taget stilling til, hvilke data der skal foretages backup af – og hvor ofte.

- Typisk vil man anbefale, at der tages backup dagligt. Men der er naturligvis forskel på virksomheder. Er der tale om en virksomhed, der ikke har flere data, end at de kan leve videre uden en uges data – så er backup måske kun nødvendigt en gang om ugen. Det vigtigste er at tage stilling til, hvor meget man kan klare at miste, siger Henning Mortensen.

Klik videre og læs fire gode råd om, hvordan du får styr på din backup.