Få penge for din gamle mobil

Din gamle telefon kan være mere værd, end du tror. Nyt internetselskab køber brugte telefoner fra danskere og sælger dem i udlandet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 80 pct. af alle danskere har en eller flere brugte telefoner liggende i skufferne derhjemme. Men det er helt tosset, lyder det fra et nyt selskab. Telefonerne kan nemlig være penge værd for folk i andre lande. Smartdrop, som internettjenesten hedder, køber derfor gamle telefoner, tjekker dem og sælger dem videre blandt andet i Asien.

Smartdrop er et samarbejde mellem Berlingske Media og Greenwire, der har en tilsvarende tjeneste i Storbritannien. Dermed forsøger Berlingske Media sig med endnu et alternativ forretningsmodel, efter mediehuset tidligere lancerede tilbudstjenesten Sweetdeal.

"Vi er de første, som laver en struktureret forretning, der tilbyder danskerne at få penge for deres gamle mobiler. Og de repræsenterer ofte en god værdi, så det er en win-win-situation. Vi kan skabe noget omsætning, danskerne kan få penge for gamle telefoner, der alligevel samler støv, og folk i udviklingslande kan få de telefoner, de har brug for," siger Thomas Lindvig, Head of Consumer Sales i Berlingske Media og ansvarlig for Smartdrop.


Inspirationen kommer fra Storbritannien, hvor der er flere tjenester af samme model. Berlingske Medias britiske samarbejdspartner, Greenwire, håndterer hver uge flere tusinde stykker brugt elektronik. Fagbladet Ingeniøren har tidligere anslået, at der er omkring 10 millioner brugte telefoner i Danmark.

Tjenesten fungerer ved at man registrerer sig og den telefon, man vil sælge. Herefter modtager man en frankeret svarkuvert, som man kan sende telefonen i. Når telefonen er modtaget og tjekket for fejl og mangler, bliver beløbet overført til sælgerens konto. Alternativt kan man vælge at donere beløbet til velgørende formål.

"Vi gør det naturligvis for at tjene penge, men samtidig kan vi få genbrugt de her telefonerne på steder, hvor der er brug for dem. Sælgeren kan også vælge at donere sit beløb til blandt andet Folkekirkens Nødhjælp eller Kræftens Bekæmpelse," siger Thomas Lindvig.

En hurtig søgning på Smartdrop.dk viser, at eksempelvis en Apple iPhone 3GS 32 GB kan indbringe lidt over 1.000 kroner, mens en Nokia N95 er 468 kroner værd - hvis det vel at mærke er den store model. Også en klassisk erhvervstelefon som BlackBerry Curve 8900 kan sælges på hjemmesiden. Den kan sende 468 kroner hjem til ejeren.

Til gengæld falder prisen hurtigt, hvis telefonen har et par år på bagen. En Sony Ericsson C905 Cybershot kan sælges for godt 200 kroner, mens en Nokia 6310 er 0 kroner værd.

Hvis telefonen er mere slidt end forventet, vil sælgeren få tilbudt en lavere pris. Hvis man ikke kan acceptere den, får man telefonen tilbage. Smartdrop forventer at behandle telefonerne på maksimalt 14 dage.