F.E. Bording nedjusterer blandt andet efter kontrakttab

Den grafiske virksomhed F.E. Bording nedjusterer forventningerne til toplinjen for året.

Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal. Selskabet venter nu en omsætning på 650 mio. kr. for året mod tidligere 700 mio. kr. for året.

Nettoomsætningen steg ellers i andet kvartal til 148,9 mio. kr. fra 141,9 mio. kr. året før. Stigningen er drevet af de opkøb, der blev foretaget i 2014, oplyser selskabet.

Omsætningen i halvåret voksede med 10,4 pct. til 29,1 mio. kr.

- Omsætningen i første halvår 2015 er lidt lavere end forventet, hvilket blandt andet skyldes forskydninger i leverancetidspunkt og en negativ udvikling i valutakurser. Bordings omsætning er i andet halvår traditionelt størst både på grund af flere marketingkampagner og investeringer i nye it-systemer, skriver virksomheden i regnskabet.

Overskuddet før skat steg med over 157 pct. i kvartalet i forhold til samme kvartal året før og landede på 7,2 mio. kr. Efter skat lød overskuddet på 5,3 mio. kr. mod 2,1 mio. kr. i andet kvartal 2014.

I Danmark voksede omsætningen med 47 pct. til 182 mio. kr. i første halvår, og denne vækst skyldes primært opkøb.

I Sverige faldt omsætningen i halvåret med 16,2 mio. kr. primært på grund af periodeforskydninger i kundernes leverancer og effekten af en kontrakt mistet i 2014. Også valutakursudviklingen påvirkede negativt med 3,8 mio. kr.

Også i Norge er omsætningen faldet. Her er det blandt andet tabet af en offentlig kunde og negativ kursudvikling, der koster over 11 mio. kr. af omsætningen.

Trods nedjusteringen venter F.E. Bording fortsat en andel af resultatet efter skat på omkring 30 mio. kr. i år.