EY finansierer fusion med KPMG

Sammenlægningen af de to revisionsselskaber KPMG og EY i Danmark betyder formentlig hverken et farvel til det ene eller det andet revisornavn i Danmark. EYs globale hovedkontor betaler for at integrere konkurrentens ledende medarbejdere i det nye firma.

KPMGs partnere tog initiativet til sammenlægningen med EY i Danmark - efter fusionen kan KPMG-navnet dukke op igen i en ny konstellation. Adm. direktør i KPMG, Jesper Koefoed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald

Partnere i to af landets største revisionsselskaber blev tirsdag enige om at indgå ægteskab, hvorved det hårdt pressede EY - tidligere Ernst & Young - kommer ind i en mere stabil og større sammenhæng i Danmark, mens KPMG styrker sin markedsposition.

De sammenbragte revisionsselskaber fortsætter med KPMG som den juridiske enhed, herefter skiftes navn til EY, og det første års tid kommer fusionen også til at operere i Danmark med KPMGs administrerende direktør Jesper Koefoed som øverste chef.

Det sammenlagte danske firma, der har KPMGs og EYs nuværende partnere som ejere, vil i forbindelse med navneændringen ryge ind under EYs nordiske organisation, som i dag har Erik Mamelund som chef.

»Baggrunden er, at vi så en rigtig god ide for at bringe KPMG og EY sammen og dermed skabe en førende spiller i Danmark, uden at nogen skal have penge op af lommen. Der er ikke penge mellem partnerne, men der kommer penge udefra til os fra EY Global, fordi de støtter fusionen,« siger Jesper Koefoed, og fortsætter:

»Vi tror, at det EY, vi overtager, er en trimmet forretning, og der vil være synergier fra dag ét, fordi EY kan flytte ind i vores kontorer i København og Aarhus, så der er besparelser på husleje og administration.«

Jesper Koefoed oplyser, at initiativet til sammenlægningen kommer fra KPMG, som startede processen for mindre end et par måneder siden. Han oplyser endvidere, at der er tale om en så stor beslutning, at det har været vigtigt, at alle partnerne i KPMG var enige.

Som led i aftalen med EY har KPMG i Danmark opsagt samarbejdet med det internationale KPMG. Jesper Koefoed er imidlertid ikke i tvivl om, at KPMG-navnet vil dukke op igen i Danmark, når det fusionerede selskab skifter navn.

»Det er sjældent, at det her sker. Men KPMG vil formentlig se sig om efter en anden partner i Danmark, og der vil formentlig komme et nyt KPMG, men så er det bare ikke os,« siger han.

Med hensyn til kunderne har KPMG sonderet terrænet i sin egen kundebase, og det har ikke givet anledning til bekymring - snarere det modsatte.

»Vi fortsætter, der hvor vi er valgt som revisor. Revisoren skal jo vælges på en generalforsamling, og der er det den juridiske enhed, der bliver valgt. Så selv om vi skifter navn, skifter man ikke revisor. Det er stadig det samme selskab og de samme mennesker, så det er business as usual,« siger Jesper Koefoed.