EY afslører modtager af ærespris inden finale i vækstdyst

Torsdagens finale i virksomhedskonkurrencen Entrepreneur of the Year nærmer sig, og nu er arrangørerne klar til en tyvstart og afslører en prisvinder.

Allerede inden torsdagens finale i Entrepreneur of the Year løber af stablen, der der én af deltagerne, der godt kan glæde sig. Arrangøren af vækstdysten, revisionshuset EY, har nemlig allerede valgt at offentliggøre en af prisvinderne.

Det er den hæderkronede industrivirksomhed Danfoss, der bliver trukket frem i rampelyset i forbindelse med, at juryen i konkurrencen har valgt at tildele termostatkæmpen og dens mangeårige frontfigur Jørgen Mads Clausen konkurrencens ærespris.

Baggrunden for, at Danfoss modtager prisen, er, at Als-virksomheden netop er et eksempel på, hvordan familieejede virksomheder kan have stor værdi for samfundet. I sin begrundelse for valget skriver EY, at ”juryen haft fokus på den aktive rolle, familien har haft i virksomheden, og de imponerende resultater, der er skabt gennem årene”.

Konkurrenceansvarlig ved EY, revisor og partner Søren Smedegaard Hvid, fremhæver, at vedholdenhed og engagement har haft stor betydning for den fortsatte udvikling af Danfoss.

”Danfoss A/S er et lysende eksempel på, at et konstant fokus på innovation og engagement i en familie kan skabe en global vækstvirksomhed - en virksomhed som vi er stolte af at kunne fremhæve som et fremragende eksempel på entrepreneuerskab og familieejerskab kombineret med professionel ledelse, når det er bedst, ” siger Søren Smedegaard Hvid og tilføjer:

”Det store personlige engagement, som Jørgen Mads Clausen har, når det gælder entrepreneurskab, innovation og udvikling, smitter ikke blot af på Danfoss, men på hele erhvervslivet og det danske samfund.”

Æresprisen blev en del af Entrepreneur of the Year-konkurrencen i 2013. Formålet er at skabe større fokus på og forståelse for værdien af familieejerskab og begrebet ”vækst i generationer”. Tidligere har både Ecco, Lego og Bagger-Sørensen og Co. A/S vundet prisen.

Årets finale i Entrepreneur of the Year finder sted ved et stort og pompøst event torsdag i Bella Center i København. Her vil det blive afsløret, hvilken dansk vækstvirksomhed, der kommer til at repræsentere Danmark til den internationale finale til sommer.

Entrepreneur of the Year er verdens største virksomhedskonkurrence og er kendt som erhvervslivets Oscar-uddeling. Berlingske dækker finalen tæt og på Business.dk kan man løbende torsdag aften læse om de forskellige prisvindere i takt med at de bliver offentliggjort.