Expedit melder om stigende aktivitet

Der har været stigende aktivitet i de seneste måneder for selskabet Expedit, der blandt andet producerer og leverer inventarløsninger til detailhandlen.

Steen Bødtker. Foto: Peter Winding Fold sammen
Læs mere

- Expedit har, som forventet, oplevet en stigende aktivitet i 2. halvår set i forhold til 1. halvår 2015. Aktivitetsniveauet i perioden ligger over sidste års niveau, skriver Expedit i en periodemeddelelse for tredje kvartal, der er helt tømt for tal.

Derudover fortæller selskabet, at det oplever positive tendenser blandt kunderne.

- Markedet er præget af en vis optimisme, selv om butikskæderne kæmper om et stagnerende marked. Flere kæder er i gang med en ny profilering, hvilket har en afsmittende effekt på udviklingen i markedet, skriver Expedit i regnskabet.

I meddelelsen til fondsbørsen skriver Expedit, at det venter nu en omsætning på "mere end 400 mio. kr." I regnskabet for første halvår lød formuleringen, at det venter en omsætning, som "er højere end 2014", hvor salget lød på omkring 433 mio. kr.

Selskabets topchef, Steen Bødtker, understreger dog, at man ikke skal forstå den ændrede ordlyd som en nedjustering af forventningerne til omsætningen.

- Du skal tolke det som, at vi fortsat venter en omsætning på niveau med sidste år, siger han til Ritzau Finans.

Derimod er der ikke rokket ved forventningerne til indtjeningen. Expedit venter dermed fortsat et overskud, som er større end sidste år, hvor selskabet hentede et plus på 4,7 mio. kr.