Exiqon-formand: Hollændere køber viden i Vedbæk

Hollandske Qiagen har lovet at holde fingere fra Exiqon i 18 måneder, hvis selskabets købstilbud til aktionærerne bliver til noget.

Lars Kongsbak, adm. direktør i Exiqon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Derefter er fremtiden uvis for de ansatte i det danske selskab, der er forankret i Vedbæk.

Det siger Exiqons bestyrelsesformand, Erik Walldén, til Ritzau Finans.

»I henhold til aftalen med Qiagen, så har de bundet sig op på ikke at gøre noget i 18 måneder. Derefter ved vi ikke, hvad der vil ske«, siger han.

»Men vi er jo et videnstungt selskab, hvor det er "human-kapital", der sælges. Vi har mange dygtige folk ansat, og det er den viden, som Qiagen ønsker at købe«, siger Erik Walldén.

Det hollandske selskab har tilbudt aktionærerne i Exiqon 18 kr. per aktie - lukkekursen tirsdag var 12,70 kr. Og det er et tilbud, som bestyrelsen anbefaler aktionærerne at sige ja til.

»Vi har været i dialog med Quigen her i foråret - og det mundede så ud i et købstilbud i går. Vi mener i bestyrelsen, at det er et så attraktivt tilbud, at vi anbefaler et ja«, siger bestyrelsesformand.

Qiagen vil i løbet af fire uger komme med et "rigtigt" tilbudsdokument til selskabets aktionærer. Og når det er på plads, er der en masse arbejde der skal gøres. Blandt andet skal man se på, hvordan Exiqon i fremtiden skal ledes.

»Vi har nu fået et bud - og der udestår efterfølgende en masse arbejde. Vi har endnu ikke set på, hvad der skal ske med direktionen - så langt er vi ikke kommet«, siger Erik Walldén.

Exiqon stiger onsdag morgen med 39,4 pct. til 17,70 kr.