Ex-topchef i Espírito Santo tilbageholdt for hvidvask

Problemerne i det ombruste portugisiske konglomerat Espírito Santo intensiverede torsdag, da en af gruppens centrale personer, den tidligere chef for Banco Espírito Santo, Ricardo Salgado, blev tilbageholdt på mistanke om hvidvask af penge. Samme dag indgav et af Espíritos underselskaber begæring om kreditorbeskyttelse.

Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

- Sagen drejer som en eventuel praksis med bedrageri, misbrug af tillid, forfalskninger og hvidvaskning af midler. Hr. Salgado har meddelt, at han vil samarbejde med myndighederne for at klarlægge fakta, meddelte statsanklageren i en pressemeddelelse torsdag ifølge Wall Street Journal.

Selvom sagen om hvidvask ikke direkte relaterer sig til den begæring om kreditorbeskyttelse, som Espírito Santo Financial Group, der er storaktionær i Banco Espírito Santo, også er kommet i rampelyset for at have indgivet, så vurderes sagen er være et alvorligt tilbageslag for Ricardo Salgado, der er overhoved i en af Portugals rigeste familier.

Han forsøger i øjeblikket at redde sit forretningsimperium ud af den storm, det er kommet ind i.

For Banco Espírito Santo vurderes begæringen om kreditorbeskyttelse fra sin storaktionærs side at betyde et tab på 900 mio. euro, i form af lån og andre aftaler.

/ritzau/FINANS