Ex-direktør i frontalangreb på TDCs topledelse

Flere topdirektører har forladt TDC efter åben krig om posten som topchef., men TDC-chef Carsten Dilling afviser enhver snak om faneflugt og problemer.

TDCs administrerende direktør, Carsten Dilling Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE

De gyldne tider i TDC er ved at være forbi, mener tidligere koncerndirektør og ansvarlig for TDCs erhvervsforretning Eva Berneke, der for to uger siden afleverede sin opsigelse.

»Der er opbrud i TDC. Fornemmelsen er, at vi er kommet dertil, hvor den rejse, som TDC har været på med at effektivisere og skære i omkostningerne, ikke er holdbar meget længere. Vi har skåret ind til benet, men vi er også i gang med at skære en lille smule i benet,« siger hun til Jyllands-Posten.

Eva Berneke skal fremover være topchef i IT-giganten KMD.

Bare få dage efter Eva Bernekes opsigelse meddelte også Anders Jensen, koncerndirektør i TDC og ansvarlig for TDC’s privatforretning, at han uden et nyt job på hånden – også er på vej væk.

TDC har dermed på mindre end otte måneder mistet tre topdirektører, idet tidligere koncerndirektør Martin Lippert forlod TDC sidste sommer.

Kilder tæt på forløbet forklarer de tre direktørers farvel til TDC som en direkte udløber af, at Eva Berneke, Anders Jensen, Carsten Dilling og Martin Lippert i 2012 lå i åben krig om den ledige stilling som TDC-chef, som blev ledigt, efter at den tidligere topchef, Henrik Poulsen, sagde ja til jobbet som Dong-topchef.

Carsten Dilling endte til manges overraskelse med at trække det længste strå, og nu er de tre rivaler fortid i TDC.

Administrerende direktør i telerådgivningsfirmaet Netplan Torben Rune ser den interne uro som et udtryk for, at TDC-chef Carsten Dilling er under et voldsomt pres.

»Hans situation er klart blevet værre. Den usikkerhed, der er omkring ledelsen, smitter af på ham,« siger Torben Rune.

For nyligt fremlagde Carsten Dilling et 2013-regnskab med et milliarddyk i omsætningen og et fald i nettooverskuddet på knap 18 procent.

Han afviser dog enhver snak om chefflugt og problemer i TDC-forretningen.

»Jeg føler ikke, at der er opbrud. Jeg ved ikke rigtigt, hvor det skulle komme fra,« siger Carsten Dilling til Jyllands-Posten.