Ex-Brøndby-spiller taber millioner på botox og skønhedspleje

Den tidligere Brøndby-stjerne Johan Elmander har tabt over 25 mio. svenske kr. på en skønhedsklinik.

Foto: Liselotte Sabroe

Den 35-årige fodboldspiller, Johan Elmander, har tjent millioner i sin karriere på fodboldbanen, men det står anderledes til, når han kigger på sin virksomheds indtjening gennem de sidste seks år.

Sammen med konen, Amanda Elmander, ejer han skønhedsklinikken Skönhetsfabriken Göteborg AB. Virksomheden har siden åbningen i 2010 mistet store summer, og nu er det kommet frem, at skønhedsklinikken har tabt 25,3 mio. svenske kr., siden fødslen.

Det skriver den svenske avis Expressen.

Skönhetsfabriken Göteborg AB er en 1200 kvadratmeter stor skønhedsklinik, der blandt andet tilbyder træningsfaciliteter, botox-behandling og osteopati, der er en form for alternativ fysiologisk behandling. Konen, Amanda Elmander, er adm. direktør i virksomheden.

I årene 2012 til 2015 tabte skønhedsklinikken mellem fem og seks mio. svenske kr. hvert år, skriver Expressen. Det er, ifølge BT, svarende til den løn, Johan Elmander på daværende tidspunkt fik udbetalt i Brøndby IF.

Det er især personaleomkostninger på lidt over 14 mio. svenske kr., der har kostet kassen for den svenske skønhedsklinik, skriver Expressen.

I årsrapporten oplyser ejerne, at virksomheden har brug for et skub, hvis den skal fortsætte i fremtiden.

»Ejerne er opmærksomme på, at yderligere kapital kan være nødvendig for at drive virksomheden videre. Processen med at finde nye interessante finansielle løsninger for fremtiden er intensiveret,« står der, ifølge Expressen, i rapporten.

Adm. direktør, Amanda Elmander, oplyser til Expressen, at hun ikke har udbetalt løn til sig selv i over tre år, og selvom tabet i virksomheden har ramt betydelige højder, fortryder parret ikke sin storsatsning i skønhedsbranchen.

»Jeg tror, at vi kommer til at se en øget efterspørgsel i den her branche,« siger Amanda Elmander til Expressen.

Johan Elmander har spillet i den danske storklub Brøndby IF af to omgange. Han spillede på Vestegnen i årene 2004 til 2006, hvor han blandt andet var med til at vinde Superligaen og pokalturneringen i 2005. I 2014 kom han tilbage til klubben og blev i den gule og blå trøje i to år, før han stoppede i den danske liga.

Derudover har Johan Elmander spillet for storklubber i Holland, Frankrig, England og Tyrkiet, mens han i en længere periode var fast spiller på det svenske landshold.