EUs skattesag mod Apple ventes afgjort inden jul

Irlands finansminister forventer snart en afklaring på højt profileret skattesag.

Apple Operations International i Hollyhill i Cork i det sydlige Irland er Apples europæiske hovedsæde og undersøges nu af EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager for mulig skatteunddragelse. Arkivfoto: Michael MacSweeney, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/IRELAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om den amerikanske iPhone- og iPad-producent Apples mulige skatteunddragelse i Irland og dermed spørgsmålet om en mulig milliardbøde ventes afgjort af EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager inden jul.

Det siger den irske finansminister, Michael Noonan.

»Vi forventer en afgørelse om Apple, måske inden for nogle få uger men bestemt mellem nu og jul,« sagde han ifølge flere medier forud for et møde med Eurozonens finansministre mandag.

Han vil ikke på forhånd melde ud, hvordan den irske regering vil forholde sig til en afgørelse.

Apples skattesag er den højest profilerede af de sager mod multinationale selskaber, som EU-Kommissionen har taget fat på. Kaffekæden Starbucks og bilfabrikanten Fiat blev i sidste uge dømt for at have indgået ulovlige statsstøtteaftaler med henholdsvis Holland og Luxembourg og skal nu betale store millionbeløb i efterskat. EU-Kommissionen fandt nemlig, at de to lande havde givet selskaberne for gunstige skatteforhold for at holde på dem.

Samme anklage er rejst mod Irland, hvor Apple har europæisk hovedkontor, men i kraft af Apples størrelse som verdens mest værdifulde virksomhed vil skattebøden være så betragteligt meget større.

Margrethe Vestager sagde mandag til Europaparlamentet, at hun endnu ikke har fastsat datoer for, hvornår afgørelsen om hverken Apple eller den amerikanske internetgigant Amazon i Luxembourg vil komme.

Apple meddelte i april i år, at EU-undersøgelsen kan få en væsentlig indflydelse på selskabet.