Europas største chipproducent ramt af lav laptop-efterspørgsel

Den hollandske producent af udstyr til fremstilling af computerchips ASML har fremlagt et regnskab for tredje kvartal, der lever op til analytikernes forventninger.

Læs mere
Fold sammen

Men når det gælder ASML's prognose for årets sidste kvartal, lever det ikke op til analytikernes estimater. Det skyldes især faldende efterspørgsel på mobiler, tablets og ikke mindst laptops.

Det skriver Bloomberg News.

ASML, der er Europas største halvleder-producent, vurderer, at det vil præstere en omsætning på 1,4 mia. euro i fjerde kvartal. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News forudset et salg på 1,56 mia. euro i perioden for ASML.

Det er afmatningen i Kina, som har ført til faldende efterspørgsel for halvledere, der blandt andet anvendes i computere, smartphones og tablets.

Eksempelvis har Intel, der er en ASML's største kunder, i juli meddelt, at selskabet forventer at skære 1 mia. dollar af sit budget til nye fabrikker og udstyr.

Samtidig er den globale fragt af computere faldet med 7,7 pct. i tredje kvartal grundet faldende salg af laptops og en styrkelse af dollaren, oplyser Gartner, et amerikanske rådgivningsfirma inden for informationsteknologi.

ASML-aktien faldt tirsdag med 1,8 pct. til 77,89 euro.