Europas største byggeselskab tror nu på fremgang

Det franske selskab Vinci, der er Europas største byggeselskab, men derudover også blandt andet driver lufthavne, har en god dag på aktiemarkedet fredag efter at have opjusteret forventningerne til årets resultat.

Foto: DEAN LEWINS

Blandt andet som følge af god aktivitet i de lufthavne og motorveje, som selskabet driver, tør ledelsen nu tro på en forbedring af de finansielle resultater i 2015 i forhold til året før.

Vince driver 23 lufthavne i Portugal, Frankrig og Cambodia, mens selskabet står for driften af 2300 kilometer vej, hvoraf omkring halvdelen er motorvej.

Vinci venter nu en anelse bedre nettoresultat - justeret for engangsposter - i forhold til 2014, hvor selskabet landede et overskud på 1906 mio. euro. Tidligere ventede ledelsen blot en flad udvikling.

- Baseret på gode resultater og en nylig fart i tempoet, vi får nye ordrer, går Vinci nu ind i anden halvdel af året med selvtillid, siger selskabets topchef, Xavier Huillard, i en kommentar til regnskabet, der kom sent torsdag.

I første halvdel af året har resultatet på den post lydt på 827 mio. euro - en fremgang på 6,3 pct. i forhold til samme periode året før. Til gengæld er omsætningen faldt 3,2 pct. til 17.880 mio. euro.

Investorerne virker til at være tilfredse med udsigterne. Vinci-aktien stiger 2,8 pct. til 57,62 euro på børsen i Paris.

Fremgangen er samtidig nok til at sende byggeaktien op i top-10 i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks, der består af 600 selskaber fordelt på 18 lande.