Europas bedste krydstogthavn - igen, igen, igen

København er for tredje år i træk kåret som den bedste havn i Europa - 2012 sæsonen har sat ny rekord med antallet af skibe, og udviklingen fortsætter, når der til næste år står en helt ny krydstogtkaj parat.

København er endnu en gang blevet kåret til den bedste krydstogthavn. I sæsonen 2012 anløb 376 skibe med samlet set 840.000 passagerer til København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København er endnu gang løbet med prisen som Europas Bedste Krydstogthavn. Det er femte gang, at hovedstaden får udnævnelsen, som blev givet i forbindelse med World Travel Awards, der uddeler priser hvert år for at sætte fokus på rejse- og turistbranchens aktører: Copenhagen Malmø Port vandt prisen i 2005 og 2008 - og så tre år på stribe i 2010, 2011 og 2012.

En stadigt rivende udvikling af Københavns havn og kaj har gjort den særdeles attraktiv som destination for krydstogtskibe, og det glæder branchen. For 2012 sæsonen satte København en ny rekord med hele 376 anløb og samlet set 840.000 krydstogtpassagerer, der gjorde holdt i København.

”Det, at København endnu en gang tager imod udmærkelsen – i hård konkurrence med store europæiske havne – viser, at Copenhagen Malmø Port har opnået en unik position i den globale krydstogtindustri. Jeg er glad for og stolt af denne bekræftelse,” lyder det fra Arnt Møller Pedersen, der er krydstogtansvarlig i CMP, i en pressemeddelelse.

CMP arbejder stadig på at gøre København til endnu mere attraktiv for krydstogtrejsende. Til sæsonstarten næste år vil en helt ny kaj være klar til at kunne modtage tre større krydstogtskibe på samme tid. Krydstogtkajen vil være 1.100 meter lang og 70 meter bred.

”Sammen med vores partnere i Cruise Copenhagen Network arbejder vi målrettet på at skabe forudsætninger for et behageligt ophold i København. Udmærkelsen er også en stor anerkendelse af vores medarbejdere, der med deres daglige arbejde gør dette muligt,” siger Arnt Møller Pedersen i en pressemeddelelse.

København kæmpede om prisen som Europas Bedste Krydstogthavn mod blandt andet byerne Lissabon, Barcelona, Amsterdam, Stockholm og Sankt Petersborg.