Europæiske lufthavne hårdt ramt af snekaos

Snefald over London, Amsterdam og Paris har ført til adskillige aflyste fly, også til og fra København. Hold øje med hjemmesiden, lyder opfordringen fra SAS.

Tusinder af passagerer har overnattet i Heathrow Airport i London, mens andre tusinder har oplevet forsinkelser eller aflysninger på grund af snevejr. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af passagerer har tilbragt natten i lufthavne over hele Europa. Vinteren har lammet store dele af flytrafikken, og værst er det gået ud over storlufthavnene Charles de Gaulle i Paris, Schiphol i Amsterdam og Heathrow i London.

Is, sne og dårlig sigtbarhed førte lørdag til aflysning af mere end 100 afgange fra Heathrow. Ifølge BBC vil søndag også være præget af aflysninger og store forsinkelser, fordi lufthavnen tvinges til at skære ned på antallet af flyvninger.

Det får også konsekvenser for trafikken til og fra Danmark. British Airways har aflyst tre afgange til Heathrow søndag, mens en enkelt SAS-afgang er blevet aflyst.

Kommunikationschef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS opfordrer passagererne til at holde nøje øje med selskabets hjemmeside, inden de skal rejse.

- Man skal være opmærksom på sin afgang, inden man tager i lufthavnen. Hidtil har vi dog kunnet ombooke passagererne til andre afgange, så alle er kommet af sted, siger hun.

- Heldigvis er der ikke så mange flyvninger om søndagen, så vejret får begrænset betydning for trafikken, tilføjer kommunikationschefen.

Vejret har også tvunget selskaberne KLM, EasyJet og Brussels Airlines til at aflyse flyvninger mellem København og henholdsvis Amsterdam, Paris og Bruxelles.

På sin hjemmeside oplyser Aéroports de Paris, at 40 procent af flyvningerne til og fra lufthavnene Charles de Gaulle og Orly er aflyst på grund af sne.