Europæiske Apple-partnere falder på skuffende Iphone-salg

Salget af Iphone 6S og 6S Plus er angiveligt ikke gået så stærkt som ventet. Det rammer ikke kun den amerikanske it-producent, men også flere europæiske leverandører er kommet i modvind.

Salget af Iphone 6S og 6S Plus er angiveligt ikke gået så stærkt som ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Damir Sagolj
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elektronikvirksomheden Dialog Semiconducter, der har Apple som sin største kunde, falder mandag morgen 3,5 pct., mens Britiske Imagination Tech, der producerer chips til Apples telefoner, starter dagen ud med et fald på 3,1 pct.

Det samme oplever chipproducenten Infineon, AMS, ARM og STMicroelectronics, der ifølge Bloomberg News alle har en større eller mindre forretning relateret til Apples Iphone 6. Selskaberne falder mellem 0,3 pct. og 3,3 pct. på de europæiske børser.

Fredag reporterede det japanske erhvervsmedie Nikkei Asian Review, at unavngivne kilder oplyste, at Apple igen vil reducere produktionen af Iphones i årets andet kvartal. Det skulle angiveligt ske, fordi salget af Iphone 6S og 6S Plus, der blev lanceret sidste efterår, er gået langsommere end ventet.

Også i første kvartal sænkede den amerikanske it-gigant produktionen med omkring 30 pct. i forhold til samme periode året før på grund af lavere salg.