Europæisk høreapparat-marked kæmper i modvind

Den europæiske høreapparatindustri står over for store udfordringer i den kommende tid, hvor stigende konkurrence blandt producenterne og mulige nye spillere på marked vil presse priserne nedad.

Blandt selskaberne herhjemme er Bofa mest positive omkring GN Store Nord, som banken har en købsanbefaling på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer den amerikanske storbank Bank of America - Merrill Lynch (Bofa), der har haft den europæiske høreapparatsektor under luppen, skriver Bloomberg News.

Den amerikanske bank peger på, at der formentlig vil være øget konkurrence på markedet som følge af, at Siemens-ejede Sivantos er blevet "genoplivet", og at der muligvis kan komme nye spillere ind på markedet, hvor Samsung nævnes som en mulig aktør.

Derudover vurderer Bofa, at der også vil komme pres på priserne fra andre selskaber inden for sundhedsbranchen, som er kommet ind på markedet. Her nævnes brandsene Boots og Fielmann.

Blandt selskaberne herhjemme er Bofa mest positive omkring GN Store Nord, som banken har en købsanbefaling på.

William Demant, der tidligere i år købte den franske høreapparatkæde Audika, er Bank of America - Merrill Lynch dog ikke alt for positive omkring ud fra et investeringssynspunkt. Banken har i forbindelse med analysen sænket anbefalingen af aktien til "underperform" fra "køb".

De to danske selskabers schweiziske storkonkurrent, Sonova, har også anbefalingen "underperform".

Hvis man vil investere i et europæisk selskab i sektoren, er banken er mest positiv omkring den italienske høreapparatdistributør Amplifon, som har fået prædikatet "foretrukne investering" af Bank of America - Merrill Lynch.

William Demant ligger tirsdag som bundprop i C20 Cap-indekset. Aktien falder med 2,1 pct. til 530,50 kr.