Euroinvestor får underskud efter nedskrivninger på solgt virksomhed

Lavere annonceindtægter og færre indtægter fra salg af boliglån har presset resultaterne for Euroinvestor i 2017, og en nedskrivning af et solgt selskab betyder, at bundlinjen viser underskud.

Euroinvestor, der driver hjemmesiden af samme navn samt Boliga og Reel Finans Ejendomskreditselskab, måtte sidste år se omsætningen falde til 63,2 mio. kr. fra 72,7 mio. kr. året før.

Det har ramt driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, der faldt til 12,3 mio. kr. fra 17,1 mio. kr. i 2016, mens bundlinjen viser et minus på 1 mio. kr.

Underskuddet skyldes primært en nedskrivning relateret til salget af virksomheden Investor Relations Solutions. Salget af virksomheden var årsagen til, at Euroinvestor i 2016 nåede et rekordresultat på 40,6 mio. kr.

Men i år har Euroinvestor nedskrevet værdien af en earn-out-aftale med 9,5 mio. kr. En sådan aftale bruges typisk som en del af en virksomhedshandel, hvor det endelige beløb så er afhængigt af virksomhedens efterfølgende resultater.

Euroinvestor venter fremgang i 2018, da selskabet spår en omsætning på 65 mio. kr. og et overskud af primær drift (EBITDA) på 13 mio. kr.

/ritzau/FINANS