EU undersøger Mærsk-boss' computer

EU-Kommissionens undersøgelsesteam har forladt Esplanaden, hvor Mærsk bliver tjekket for ulovlige prisaftaler.

EU-Kommissionen sætter topchef Nils Smedegaards PC under lup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I torsdags sagde EU-Kommissionen farvel og tak til A. P. Møller - Mærsk, hvor et 16 mand stort undersøgelseshold siden tirsdag har gransket selskabet for at finde beviser på mulige prisaftaler.

Med sig tog de kopier af papirer og harddiske, heriblandt den, der tilhører topchef Nils Smedegaard Andersen.

Det er ellers hovedsagligt ledelsen i Maersk Line og centrale medarbejdere, der beskæftiger sig med Europa, der er blevet undersøgt.

Ifølge pressechefen Michael Christian Storgaard fra A. P. Møller - Mærsk har medarbejderne taget det pænt og overvejende ført "business as usual". Ikke mindst fordi selskabet allerede har et compliance program (som sikrer, at medarbejderne kender gældende regler, red.), mener han. Alligevel var det en overraskelse, at Kommissionen pludselig dukkede op.

"Man bliver altid overrasket over uanmeldt besøg. Da de pludselig stod der, var det da overraskende," siger Michael Christian Storgaard til Business.dk.

Det var tirsdag den 17. maj, at EU-Kommissionen i selskabet med to politibetjente troppede op på selskabets hovedkvarter på Esplanaden. Formålet var at undersøge, om Mærsk har indgået prisaftaler med andre rederier i EU, og også et fransk og et tysk rederi har haft besøg af konkurrencemyndighederne.

Mærsk stillede to mødelokaler til rådighed, og Kommissionens udsendte gennemgik efter sigende både computere og mødereferater. Rederiet risikerer en bøde på 31,5 milliarder kroner, hvilket svarer til ti procent af selskabets omsætning