EU starter konkurrencesag mod containerrederier

EU åbner nu en undersøgelse af mulige konkurrenceforvridende aktiviteter foretaget af en række containerrederier, der angiveligt har forvredet konkurrencen gennem prismeddelelser.

Mærsks nye containerskib, Majestic Maersk, som er verdens største Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge EU skulle de pågældende rederier siden 2009 have signaleret prisændringer til hinanden gennem pressemeddelelser og meddelelser på selskabernes hjemmesider.

På den måde har ifølge EU omgået reglerne om priskoordinering.

EU har ikke sat navne på, hvilke rederier, der kommer til at indgå i undersøgelsen, men verdens største containerrederi er Maersk Line. Sammen med konkurrenterne CMA CGM og Hapaq-Lloyd havde de i 2011 kontrolbesøg af EUs embedsmænd.

A. P. Møller - Mærsk-aktien er fredag dykket med to pct. på risikoen for en EU-kartelsag.EUs straf for ulovlig karteldannelse er voldsom. En eventuel bødens basisbeløb kan udgøre op til 30 pct. af omsætningen i den geografiske del af den involverede forretning ganget med det antal år, overtrædelsen har fundet sted.
Til den procentdel vil der så i en kartelsag blive tillagt en afgift på 15-25 pct. af det årlige salg i den del af forretningen. Dog er den maksimale bødesats 10 pct. af selskabets samlede omsætning det forgangne regnskabsår.

Berlingske Business har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Maersk Line.