EU sender dansk slagterifusion til konkurrence-tjek

Danish Crown og Tican planlagte fusion skal undersøges af Konkurrencestyrelsen. Det er dagens besked fra EU-Kommissionen.

OBS PRESSEBILLEDER FRA DANISH CROWN Sokolow Polen Billeder til Danish Crown. Danish Crown slagteri Polen Fold sammen
Læs mere
Foto: Per Gudmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil fusionen mellem Danish Crown og Tican, der er Danmarks største og næststørste slagterikoncerner, hæmme konkurrencen betydeligt til skade for blandt andre de danske forbrugere?

Ja, måske, mener EU-Kommissionen. Og derfor skal den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse undersøge, om fusionen vil hæmme konkurrencen betydeligt til skade for blandt andre de danske forbrugere, siger Kommissionen.

Europa-Kommissionen fik for et år siden en anmeldelse af fusionen mellem de to danske slagterivirksomheder Danish Crown og Tican. Det er en transaktion, der betyder, at Tican overfører alle sine aktiviteter til Danish Crown, og at Ticans andelshavere bliver andelshavere i Danish Crown.

EU-Kommissionen har netop godkendt den planlagte fusion i lande uden for Danmark. Konklusionen er, at sammenlægningen af de to slagteriselskaber i andre EU-lande ikke hindrer en effektiv konkurrence, siger Kommissionen i en pressemeddelelse.

En fusion, der ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt, skal godkendes. Omvendt skal fusioner, som hæmmer den effektive konkurrence på et marked betydeligt, forbydes.

Sådan siger den danske konkurrencelov, lyder det fra Konkurrencestyrelsen.

Danish Crown er moderselskab for Danish Crown Group, som er et internationalt fødevarefirma med verdensomspændende aktiviteter. Danish Crown selv er et andelsselskab, der er ejet af leverandører af svin, søer og køer.

Tican er det eneste andet kooperative svineslagteri i Danmark. Tican har datterselskaber inden for svineslagtning i Danmark og forarbejdning af kød i Danmark, Polen og Storbritannien. Produkterne bliver afsat i hele verden.