EU planlægger opblødning af lånekrav til banker

Den britiske EU-kommissær for finansiel stabilitet, Jonathan Hill, melder sig på banen med et nyt forslag, der skal kickstarte økonomien i eurozonen. I første omgang foreslår han at sænke kravene til kapitalmarkedsbelåning af aktiver (securitization) med 25 pct.

Den britiske EU-kommissær for finansiel stabilitet, Jonathan Hill, melder sig på banen med et nyt forslag, der skal kickstarte økonomien i eurozonen. I første omgang foreslår han at sænke kravene til kapitalmarkedsbelåning af aktiver (securitization) med 25 pct. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

- Securitization er en type af aktiver, som har fået skylden for at være en af hovedårsagerne til den finansielle krise i 2008, sagde Barclays-analytiker Christian Aufsatz til Financial Times tilbage i juni.

Derfor var EU's første reaktion i kølvandet på finanskrisen også at skærpe kravene til bankerne, men nu er det på tide at løsne grebet, vurderer Jonathan Hill, som officielt vil præsentere forslaget i kommissionen ved udgangen af september.

Banker og forsikringsselskaber har i en årrække pointeret, at de nuværende krav til bankers håndtering af lån til værdipapirer, der skal sælges til investorer, er en hindring for den økonomiske vækst. Men først nu er der for alvor politiske røster, der bakker op om en lempelse af reglerne.