EU-Parlamentet fjerner tidsbegrænsning på fiskeri

Der er ikke længere nogen øvre grænse for, hvor længe en fiskerbåd må bruge i et bestemt fiskeriområde.

Bestemmelsen om, hvor lang tid en fiskerbåd må fiske i et særligt område, har vist sig at virke mod hensigten, og derfor bliver den nu annulleret. Scanpix/Morten Stricker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Strasbourg. EU har taget mange initiativer i brug for at sikre bestanden af torsk, men tirsdag stemte parlamentet i Strasbourg for at fjerne en af reguleringerne.

Bestemmelsen om, hvor lang tid en fiskerbåd må fiske i et særligt område, har vist sig at virke mod hensigten, og derfor bliver den nu annulleret.

Det glæder Ole Christensen, der er medlem af parlamentet for Socialdemokratiet.

»Det er rigtig godt, at vi nu har fået opdateret torskeplanen, så den passer til den virkelighed, vi ser. Jeg har altid ment, at begrænsningerne på havdage var en utidig indblanding i erhvervets arbejde,« siger han.

Når fiskerne kun måtte fiske i et bestemt tidsrum, viste det sig, at de fiskede så meget, som de kunne.

Dermed fangede de også en masse fisk, som de ikke havde brug for, og som herefter blot blev smidt over bord igen.

Når fiskerne nu kan fiske alt det, de vil, er forhåbningen, at der vil blive fisket efter de arter, som fiskerne faktisk har brug for.

»Vi lader ikke fiskerne i stikken ved at presse lovgivning ned over hovedet på dem. Vi har vist, at det er i vores klare interesse at beskytte fiskeriet,« siger Ole Christensen.

Udsigten til mindre udsmidning af ønskede fisk glæder også Jørn Dohrmann, der er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

»Man skal ikke bare smide noget over bord, som man godt ved, ikke kan overleve, når man sætter det ud igen. Det er sund fornuft,« siger han.

Han appellerer til, at fiskerne udvikler udstyr til at fange de fisk, de faktisk har brug for.

»Det handler om at udvikle ordentlige fangstredskaber. Kan de ikke finde ud af at fiske, uden at fange alle mulige andre sorter, så må de jo lade være med at fiske,« siger han.