EU og Google forhandler om bøder

Internetgiganten forsøger at undgå stor bøde for konkurrenceforvridning.

EU undersøger, om Google har rent mel i posen. Arkivfoto: Johannes Eisele, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU forhandler med Google om at undgå store bøder til internetgiganten for konkurrenceforvridende virksomhed.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at EU-Kommissionen og Google har drøftelser om den undersøgelse, som EU i november satte i gang efter tre klager over, at Google misbruger sin dominerende stilling på søgemarkedet.

»Der er nogen interesse fra begge sider, nogle forsøgsvise diskussioner på at løse spørgsmålet men ingen virkeligt konkrete forslag på bordet,« siger kilden til Reuters.

EU-talsmand Amelia Torres siger, at EU ikke forhandler med Google men fortsat undersøger sagen. Det kan vare måneder, før der foreligger en afgørelse.

Frist til 11. februar

EU har henvendt sig til annoncører, udgivere, ejere af netsteder og rivaliserende søgemaskiner for at få alles syn på Googles forretningspraksis. Svarene skal foreligge inden 11. februar. Herefter skal Kommissionen gennemgå dem.

Google samarbejder med EU, som før har uddelt massive bøder til IT-giganter som Microsoft og Intel. EU kan pålægge selskaber bøder på op til ti procent af deres globale omsætning.

»Der er altid plads til forbedringer, så vi arbejder sammen med Kommissionen for at håndtere enhver bekymring,« siger Google-talsmand Al Verney.