EU lægger op til at sortliste skattely

EU skal bekæmpe skattely med sort liste og potentielle sanktioner, mener skattekommissær Pierre Moscovici.

Franske Pierre Moscovici lover handling fra EU-Kommissionens side. EPA/OLIVIER HOSLET Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER HOSLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruxelles: EU skal slå hårdt ned på skattely med sanktioner. Det siger EU's skattekommissær, Pierre Moscovici, som en reaktion på den nylige Panama-lækage.

De såkaldte Panama-papirer, der blev lækket til en række medier og offentliggjort søndag aften, har vist at utallige velhavere og virksomheder benytter sig af skattely i Panama og andre territorier med fordelagtige skatteregler.

Det får franske Pierre Moscovici til at love handling fra EU-Kommissionens side.

»De beløb, de territorier, og de navne, der er forbundet med denne sag, er ærligt talt chokerende. Territorier, der ikke samarbejder, er skattely. Vi skal sortliste dem på EU-niveau og ramme dem med passende sanktioner,« siger Pierre Moscovici torsdag.

Han vil have en fælles EU-liste over skattely på plads inden for det næste halve år, efter at det hidtil ikke er lykkedes at skabe enighed blandt de 28 EU-lande.

»Vi har brug for en liste, der er fælles, effektiv og afskrækkende. Det skal være et mål for skattelyene at blive fjernet fra listen. Vi skal gøre det meget ambitiøst - enten bliver det sådan en liste, eller også kommer der ingen liste overhovedet,« siger Pierre Moscovici.