EU kræver kvindelige bankdirektører

EUs ligestillingskommissær truer bankerne med at indføre kønskvoter i løbet af to år, hvis de ikke får flere kvinder på topposter.

Der er alt for få kvinder i danske bankers direktioner, mener EU. Her er det dog adm. direktør i Sydbank, Karen Frøsig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske banker har næsten ingen kvinder på topposter. Nu truer EU-kommissær med kvoter i løbet af to år, hvis ikke de får flere kvinder ind i direktionen, skriver Politiken.

Direktionen i de seks største banker herhjemme består af 20 personer, og kun en af dem er kvinde. I de svenske storbanker er hver femte direktionsmedlem kvinde, og i Norge er hver fjerde bankdirektør kvinde, viser en optælling, som Politiken har foretaget.


Den markante ubalance får nu EUs ligestillingskommissær Viviane Reding til at rejse en skarp kritik af bankerne og det, kommissæren kalder for et omfattende talentspild. Og hvis ikke de danske banker gør noget ved problemet, er ligestillingskommissæren klar til at tvinge dem med kønskvoter.

- Finanssektoren i Danmark halter bagefter. Og sker der fortsat ingen fremskridt, må vi fra EU-Kommissionens side tage initiativ til at bryde dødvandet, siger Viviane Reding til Politiken.


Både Danske Bank og Jyske Bank indrømmer, at de ikke har været gode nok til at få kvinder ind i direktionen, men understreger, at de prøver at løse problemet.

Den danske ligestillingsminister, Lykke Friis (V), kommer de danske bankmænd til hjælp. Hun vurderer over for Politiken, at de danske banker gør det godt nok på ligestillingsområdet, og Viviane Reding skal derfor ikke forvente et dansk ja til kønskvoter i bankerne.

/ritzau/