EU kæmper mod forbud for eksport af oksekød til USA

Siden kogalskabsudbruddet i 90erne har USA haft forbud mod europæisk oksekød, men det vil EU nu have ændret.

Forbuddet mod europæisk oksekødsimport til USA blev indført i 1990'erne som følge af kogalskabsudbrud. Siden har EU hårdt arbejdet for at udrydde risikoen for epidemien med succes, hvilket Irlands godkendelse på det amerikanske marked viser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at Irland har fået mulighed for at eksportere oksekød til USA, presser EU-Kommission på over for USA for at gøre det muligt for alle EU-lande.

Det skriver Financial Times.

- Det er nu ønskværdigt, at USA handler hurtigt for at udvide tilladelsen til resten af EU og i fuld grad bringer deres importforhold på linje med internationale standarder, lyder det i en fælles erklæring fra kommissionen.

Forbuddet mod europæisk oksekødsimport til USA blev indført i 1990'erne som følge af kogalskabsudbrud. Siden har EU hårdt arbejdet for at udrydde risikoen for epidemien med succes, hvilket Irlands godkendelse på det amerikanske marked viser.

Forbuddet har været et vigtigt emne i forhandlingerne om frihandel mellem USA og EU, hvilket det ventes at være, så længe USA ikke ophæver det. Irlands landbrugsminister fortæller Financial Times, at andre europæiske lande muligvis også snart vil kunne opnå godkendelse. Dog er Irland Europas største oksekødseksportør, og de fleste EU-lande er importører.