EU-høring om Microsoft til juni

IT-giganten skal på lukket høring forsvare sig mod EU-Kommissionen, der truer med ny milliardbøde.

Med den danske dommer Bo Vesterdorf (midtfor) som retsformand fastholdt EF-Domstolen i september 2007 milliardbøden til Microsoft. Nu risikerer selskabet endnu en straf. Foto: François Lenoir, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det store slag mellem EU og den amerikanske IT-gigant Microsoft kommer til at stå 3.-5. juni.

Da har EUs konkurrencemyndigheder fastlagt en høring, hvor Microsoft mundtligt skal svare på EUs anklager for at udnytte sin stort set dominerende stilling med sit computerstyresystem Windows til at holde konkurrenter ude.

Ifølge Kommissionens talsmand, Jonathan Todd, vil høringen være lukket for offentligheden.

Adgang til Internet i fokus

Microsoft afleverede 28. april sit skriftlige svar på anklagerne, der lægger op til en ny milliardbøde til Microsoft. Denne gang er omdrejningspunktet Microsofts Internet Explorer, som bruges til at gå på nettet med og se sider gennem. Den norske konkurrent Opera har klaget over, at Microsoft har gjort Internet Explorer til en så integreret del af Windows, at det reelt holder konkurrenterne ude.

Opera har fået opbakning fra såvel Mozilla, som står bag Firefox, som fra Google, hvis eget Chrome-program forsøger at kapre markedsandele fra Internet Explorer. Internet Explorers markedsandel er faldet på det seneste og lå i februar på 67,4 procent, mens omkring 22 procent af alle viste netsider ses gennem Firefox, viser tal fra analysefirmaet Net Applications.

Gigantiske bøder

I februar fik Microsoft en bøde på 899 millioner euro for at have taget for høje priser for konkurrenters adgang til dokumentationsmateriale.

Microsoft fik i 2004 den største bøde, der nogen sinde er uddelt af EU, for at have flettet sin multimedieafspiller Windows Media Player sammen med Windows og dermed forhindret konkurrence.