EU har undersøgt flere rederier

EU-Kommissionen har grund til at tro, at A.P. Møller-Mærsk og andre rederier har lavet ulovlige prisaftaler.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-Kommissionen bekræfter i en meddelelse, at de tirsdag har lavet uanmeldte inspektioner i adskillige medlemslande mod firmaer inden for shippingbranchen.

Kommissionen oplyser, at razziaen er foretaget på baggrund af en konkret mistanke om, at rederierne - herunder A.P. Møller Mærsk - har brudt EU's konkurrencelovgivning.

- Kommissionen har grund til at tro, at de pågældende virksomheder kan have overtrådt konkurrencelovgivningen, der forbyder karteller og restriktive forretningsmetoder og/eller misbrug af en dominerende markedsposition, skriver kommissionen i en meddelelse.

Læs også: Så hård er EUs kartelhammer

Det oplyses ikke fra EU-Kommissionen, hvilke eller hvor mange virksomheder der er mistænkt for at være involveret i de ulovlige prisaftaler. Men A.P. Møller-Mærsk meddelte tidligere på dagen, at de har været genstand for en undersøgelse.

Christian Kledal, der er chef for A.P. Møller-Mærsks juridiske afdeling, afviser dog, at der er hold i kommissionens mistanke.

- Vi er af den klare opfattelse, at vores praksis er i overensstemmelse med EU's konkurrencelovgivning, og vi samarbejder naturligvis fuldt ud med kommissionens medarbejdere i at undersøge sagen til bunds, siger han i en meddelelse.

Kommissionen understreger også, at en undersøgelse i sig selv ikke er ensbetydende med, at der har fundet ulovligheder sted.

EU's undersøgelser af forretningsmetoderne i shippingsektoren vil nu fortsætte.

Der er ikke fastsat nogen deadline for, hvornår kommissionen afgør, om der skal rejses en sag mod A.P. Møller-Mærsk eller nogen af de andre rederier.

/ritzau/