EU godkender DONG-medejerskab over taiwansk havvindmøllepark

EU-Kommissionen har sagt god for forespørgslen om at dele kontrollen over taiwanske Formosa 1 mellem danske DONG Energy, australske Macquarie Group og taiwanske Swancor Holding.

Arkivfoto: Vindmøller bliver rejst over hele Europa. Det betyder, at vindenergi efter 2016 er blevet Europas andenstørste energikilde, da vindmøller nu har slået kulkraftværker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Formosa 1 er et havvindmølleprojekt, der skal udvikles, konstrueres og operere tæt på Miaoli i Taiwan.

DONG Energy får en ejerandel på 35 pct., Macquarie 50 pct. og Swancor en ejerandel på de resterende 15 pct.

DONG Energy leverer rådgivning, mens Swancor fortsat vil stå i spidsen for projektet og sørge for projektudvikling og opførelse. Macquaries rolle vil være at understøtte udvikling og opførelse.

»Aftalen er et vidnesbyrd om, hvordan vi engagerer os i det taiwanske marked og den lokale regerings planer for havvind. Vi ser frem til arbejdet med Formosa 1 og til at sætte skub i Taiwans første havvindprojekt i kommerciel skala,« udtalte direktør for Wind Power i DONG Energy, Samuel Leupold, i januar, da selskabet oplyste om indgåelsen af aftalen.

»Med Swancors lokale ekspertise, Macquaries solide erfaring inden for vedvarende energi og DONG Energys 25 års erfaring inden for havvind står vi med et stærkt partnerskab til at gennemføre projektet,« udtalte han.