EU-frist for Femern-beslutning nærmer sig

EU-kommissionen har bedt om en snarlig politisk tilkendegivelse fra Danmark og Tyskland om, hvorvidt man vil gennemføre Femern-projektet.

Anmodningen er kommet for at kommissionen kan få afklaret om der kan afsættes de forhøjede midler til projektet, som er blevet lovet.

Det skriver Dagbladet Licitationen og erhvervsportalen Idag.dk.

Samtidig frygter Folketingets Trafikudvalg, at Danmark forpasser chancen for at få en bro til Tyskland over Femern-bælt og vil have en redegørelse fra transportminister Flemming Hansen (K) for hvornår fristen for EU's tilskud på 30 procent af en Femern-forbindelse udløber.

- En forudsætning for, at grænseoverskridende dele af prioritetsprojekter kan få en forhøjet støttesats er, at det pågældende projekt er iværksat inden 2010. Der foreligger på nuværende tidspunkt ikke konkrete oplysninger om, hvornår man i givet fald kan søge igen, hvis den næste frist ikke overholdes. Men hvis kommissionen følger tidligere praksis, forventes næste ansøgningsrunde at kunne være i forbindelse med en revision af støtteprogrammet midt i støtteperioden omkring 2010, lyder det fra Flemming Hansen.

Kilde: Idag.dk