EU-domstol skal afgøre Ubers fremtid

EU-Domstolen i Luxembourg skal afgøre, om europæiske transportlove gælder for Uber. Tirsdag begyndte afhøringen af Uber, der kæmper for ikke at blive kategoriseret som et transportfirma.

Arkivfoto. Uber argumenterer for, at EU's transportlove er forældede, og at de ikke gælder for Uber. Selskabet ser sig som en online serviceudbyder fremfor et transportfirma. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE

Uber argumenterer for, at EU's transportlove er forældede, og at de ikke gælder for Uber. Selskabet ser sig som en online serviceudbyder fremfor et transportfirma.

Det skriver The Wall Street Journal.

- Denne sag burde vise, at europæisk lovgivning fuldt ud støtter udviklingen af et fælles digitalt marked, udtaler talsmand fra Uber Gareth Mead til The Wall Street Journal.

Elite Taxi, der er en forening af selvstændige taxachauffører og igangsatte sagen, er ikke enig.

- Uber er et firma, der er bygget på en ny forretningsmodel for transportservice uden omkostninger gennem tredje parter. Det er unfair konkurrence, udtaler et medlem af Elite Taxis ledelse Ivan Sesma ifølge The Wall Street Journal.

Sagen i Luxembourg er blot den seneste i en række sager for Uber. I Tyskland, Belgien, Holland, Spanien og Ungarn er der allerede indtrådt forbud mod dele af Ubers services.

Retten i Luxembourg ventes at komme med en afgørelse næste år.