EU: Danmark bliver også ramt af recession

EU forudser for første gang negativ økonomisk vækst i Danmark. Økonomien krymper med én procent i år, inden det igen vil gå langsomt fremad, lyder vurderingen.

Foto: Modelfoto/ Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Negativ vækst, stigende arbejdsløshed og et underskud på statsfinanserne. Selv om Danmark vil klare sig bedre end EU som helhed, går også den danske økonomi et sort 2009 i møde ifølge EU-Kommissionens økonomiske prognose for de næste to år.

"Med en dæmper på eksporten og yderligere indskrænkning af investeringer på grund af strammere kreditmuligheder er det sandsynligt, at den økonomiske vækst aftager med omkring én procent i 2009, og at den kun stiger svagt i 2010 med en halv procent," lyder EU-Kommissionens vurdering.

Nedturen for den danske økonomi bliver forværret af den generelle afmatning af økonomien, vurderer kommissionen, som også forudser en stor stigning i arbejdsløsheden på mere end to procentpoint over de næste to år.

Samtidig venter der for første gang i mange år et underskud på statsbudgettet. Underskuddet bliver på 0,3 procent af BNP i 2009 og 1,5 procent af BNP året efter, lyder prognosen.

/ritzau/