EU bløder op for skrappe bankkrav

EU-Kommission sender nu signaler om, at de skrappe krav til banker om adskillelse af investeringsaktiviteter fra almindelig bankvirksomhed, som har været undervejs indtil nu, vil blive lempet betydeligt.

Foto: Brian Bergmann. Jeg ønsker ikke at straffe bankvirksomhed, når de arbejder til gavn for økonomien og industrien. Det er klart, at en del af bankernes markedsfacilitering er forbundet til støtte af industrien og økonomien, udtaler Michael Barnier, EU-kommissær for det indre marked, ifølge Financial Times.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Efter finanskrisen var et af de punkter, der stod højest på dagsordnen blandt europæiske politikere, en genindførelse af det høje hegn mellem investeringsbanker og kommercielle banker, da liberaliseringen på det område blev set som en nøgleårsag til finanskrisens omfang og alvor. De krav vil flere europæiske politikere dog nu gå tilbage på i et forsøg på at bevare bankerne som vækstmotorer.

- Jeg ønsker ikke at straffe bankvirksomhed, når de arbejder til gavn for økonomien og industrien. Det er klart, at en del af bankernes markedsfacilitering er forbundet til støtte af industrien og økonomien, udtaler Michael Barnier, EU-kommissær for det indre marked, ifølge Financial Times.

Den udmelding vil blive hilst velkommen af store europæiske banker, især Deutsche Bank, der ellers måtte se sig nødsaget til at give sig i kast med en dyr omstrukturering, der samtidig ville give en konkurrencefordel til rivaliserende amerikanske banker.