Et TDC-køb af Com Hem er spændende men risikabelt

TDC overvejer ifølge nyhedsbureauet Reuters et opkøb af den svenske kabeloperatør Com Hem, der leverer kabel-TV bredbånd og telefoni på det svenske marked.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og der kan være spændende perspektiver i et opkøb af det svenske selskab, men det kan også øge risikoen i investeringscasen TDC betragteligt - særligt efter overtagelsen af norske Get tidligere i år - lyder vurderingen fra Sydbank.

- Det er en spændende tanke. Det er selvfølgelig nærliggende at undersøge, om TDC kan lave en kopi af det, som selskabet har lavet i Norge. Der vil være betydelige synergier at hente, og man vil blive en af de største kabel-TV-operatører i Europa, siger Morten Imsgard, der er
senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

- Men hvis man sammenligner Com Hem med Get i Norge, er der store forskelle. I Norge har TDC købt en vækstmæssig Ferrari, mens det mere kigger på en lidt udslidt Skoda i Sverige. Der er slet ikke de samme vækstmæssige perspektiver i det her selskab, fortsætter
senioranalytikeren.

Hvis TDC skal gennemføre et opkøb af Com Hem, skal selskabet under alle omstændigheder ud at hente nye penge, og det kan komme til at gøre ondt på det danske teleselskabs kreditvurderinger.

- Det er en stor mundfuld at sluge, når man lige har købt Get. Det kan betyde en nedrevidering af TDCs ratings, og ellers skal man bede aktionærerne om nye penge. Man kan dog ikke afvise tanken om et opkøb fuldstændig, da der hele sikkert vil være synergier at hente, og fordi man kan skabe en meget stor kabel-tv-operatør på europæisk plan, siger Morten Imsgard.

Netop på grund af de mere begrænsede vækstudsigter vil TDC dog formentlig skulle betale en noget lavere pris for Com Hem end for Get, målt på multipler, også fordi man med Com Hem vil tilkøbe en stor portion gæld.

Det var formentlig også derfor, at TDC i første omgang indstillede sigtekornet på Get frem for Com Hem, som man allerede dengang overvejede et opkøb af, vurderer Morten Imsgard.

- TDC kan slet ikke betale de samme multipler for det her, som det kunne for Get. Dertil er vækstprofilen slet ikke god nok. Da TDC annoncerede opkøbet af Get, fortalte det også, at det havde kigget på Com Hem, så sonderingen er formentlig allerede gennemført, siger Morten Imsgard og fastslår, at seriøse overvejelser om et opkøb formentlig kan ramme TDCs aktiekurs.

- Investorerne vil nok tage dårligt imod, hvis TDC tager endnu en bid af den her størrelse. Det vil skabe større risici i investeringscasen, hvis der pludselig er to så store selskaber, der skal integreres i TDC-koncernen, siger han.

TDC-aktien er da også sunket til bunds i C20 Cap-indekset efter nyheden om overvejelserne. Aktien falder med 2,3 pct. til 49,61 kr., mens Com Hem stiger kraftigt på nyheden på børsen i Stockholm.

/ritzau/FINANS