Et stykke klassisk spin fra TDC?

DRs Kontant stiller i aften TDC til ansvar for størrelsen på priserne for udlandstelefoni. Men i går meddelte TDC - meget belejligt - at priserne sænkes med 20 procent.

"Meget påfaldende."

Sådan lyder det fra Klaus Bundgård Povlsen, vært på DRs Kontant, efter TDC i går sænkede priserne for mobiltelefoni inden for EU med 20 pct.

I aften sætter Kontant nemlig selvsamme priser under kritisk lup med den vinkel, at priserne er højere end sammenlignelige lande.

Historien er dog knap så god, efter TDC i går i en pressemeddelelse offentliggjorde en sænkning af priserne på 20 pct. med virkning fra 5. februar.

"Vi kontaktede TDC i sidste uge, og tirsdag kom meldingen om, at de sænker priserne. Jeg har da foreholdt selskabet, at det er et pudsigt sammentræf, men de afviser en sammenhæng med vores program i aften," siger Klaus Bundgård Povlsen til Business.dk.

Kontant-værten fortæller, at den aktuelle prisnedsættelse ikke vil få den store betydning for aftenens program rent indholdsmæssigt - "for TDC har stadig en overpris i forhold til en stribe lande, men den er dog ikke så markant, som den var før," som Kontant-værten udtrykker det.

Klaus Bundgård Povlsen vil dog lade det være op til seerne at vurdere, om der er en sammenhæng mellem Kontant i aften og TDCs aktuelle prissænkning.

"Man skal hverken over- eller undervurdere pressens magt. Men vi har da før været ude for, at virksomheder ændrer adfærd op til vores programmer. Sådan er der så mange pudsige sammentræf," som han udtrykker det.

Hos TDC afviser pressechef Nicolaj Due, at koncernen for at komme DR i forkøbet sendte pressemeddelelsen om prissænkningen ud i går.

"Det er ikke derfor. Vi har arbejdet i månedsvis på at få prisnedsættelsen på plads," siger Nicolaj Due.

Men er det ikke påfaldende, at I sender meddelelsen ud, lige inden Kontant sætter fokus på sagen?

"Man skal være velkommen til at spekulere over det - men vi har arbejdet hårdt på at få det her på plads med virkning inden vinterferien."

Hvis I nu havde sendt den ud i morgen, altså dagen efter Kontant-programmet, tror du så ikke, det ville have givet mere arbejde til dig?

"Det kan man spekulere i. Men vi kan altså ikke tilrettelægge vores arbejde efter, hvad Kontant laver. Vi var klar til det i går - og derfor sendte vi meddelelsen ud," siger TDCs pressechef.

I aftenens program skal vicedirektør Anders B. Christjansen fra TDC Mobil forklare TDCs priser over for Kontant-vært Klaus Bundgård Povlsen.

Og TDC har allerede flere esser i ærmet, hvis Klaus Bundgård Povlsen fremturer med, at selskabets priser trods sænkningen stadig er for høje:

"Der er ingen tvivl om, at roamingpriserne er høje, men det har også noget at gøre med vores samarbejdspartnere i udlandet. Men vores intentioner er da, at priserne på roaming skal længere ned," lyder det fra Nicolaj Due.