Et halvt år efter massiv fyringsrunde: Lønforhøjelse til Nykredits ledelse

Nykredit hævede sidste år kundernes bidragssatser og er i gang med effektivisere virksomheden. Nu får bestyrelsen mere i løn.

Arkivfoto: Udskældte Nykredit hiver stort milliardoverskud hjemNykredit fik et overskud efter skat på 5, 3 milliarder kroner i 2016. Børsnotering følger planen.Se RB kl.07.29 d. 07.02.2016 Arkivfoto: ARKIVFOTO 2014 af Nykredits hovedsæde på Kalvebod Brygge i København- - Se RB 27/10 2016 08.05. Nykredit nedlægger 240 stillinger for at reducere sine omkostninger. Det betyder, at 190 medarbejdere mister deres job, og det kommer til at ske allerede i år. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

54 procent. Op til så meget stiger honorarerne til medlemmerne af bestyrelsen i Nykredits ejer, Foreningen Nykredit.

Det var Nykredits repræsentatskab, der tog beslutning sidste torsdag. Samtidig gav de sig selv en lønforhøjelse på 22.000 til 30.000 kroner årligt per person. Det er Jyllands-Posten, der skriver historien om lønstigninger i bestyrelsen. Stigninger, der får flere fra Nykredits ejerkreds til at rejse kritik.

Sidste år hævede Nykredit nemlig kundernes bidragssatser, gik i gang med at effektivisere virksomheden og så sent som i oktober nedlagde Nykredit 240 stillinger, hvor 190 mistede jobbet.»Det er grotesk, at man siger, at man mangler penge og derfor hæver bidragssatserne og fyrer temmelig mange medarbejdere i Nykredit, men samtidig hæver sin egen løn. Det er et helt forkert signal at sende,« siger Jesper Vork Nielsen fra repræsentantskabet til JP.

Ligeledes rejser hans kollega kritik:

»Det er uanstændigt at hæve bidragssatserne og køre milliarder i kassen og samtidig give sig selv en højere aflønning,« siger Bo Grønvall Christensen til samme avis.

Desuden besluttede repræsentantskabet, at bestyrelsesmedlemmer, som ikke hæver honorar i andre af koncernens bestyrelser, får en lønstigning fra 130.000 kroner til 200.000 eller 54 pct. Det gælder for hver tredje af de tolv medlemmer.

En, der ikke får del i stigningen, er formand Nina Smith. Det er på grund af, at hun i følge Jyllands-Posten får 858.000 kroner i honorar for at sidde i flere af koncernens bestyrelser. Hun støtter stigningen.

»I dag skal bestyrelsesmedlemmerne simpelthen arbejde langt mere. Det er blevet utrolig komplekst at sidde i bestyrelsen i en forening, der ejer et Sifi-institut, og der er rigtig meget materiale, man skal have tiden til at sætte sig grundigt ind i,« skriver hun i en e-mail til Jyllands-Posten.