Et flertal vil fravælge dele af DR for at spare licens

Over 60 procent af danskerne vil gerne kunne fravælge dele af DR og kun betale licens for det indhold, de bruger, viser måling.

»Vi er i en periode – også med Netflix på markedet – hvor man reelt som tv-forbruger for første gang har fået nogle alternativer til den gamle måde at se tv på. Det er blevet meget mere diversificeret, og der er utroligt mange gode tilbud. Når der er det, går man selvfølgelig lidt væk fra »det gode gamle«,« siger han til Jyllands-Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man kunne spare licens ved at fravælge en del af DRs programmer, ville over 62,8 procent af danskerne gøre det.

Det viser en måling fortaget af Wilke for Jyllands-Posten.

Udviklingen er naturlig, fordi streamingtjenester som Netflix har givet danskerne et alternativ til det traditionelle TV-medie, siger Claus Bülow Christensen, som er digital analytiker og udviklingsdirektør hos Zibra Digital Media Group.

»Vi er i en periode – også med Netflix på markedet – hvor man reelt som tv-forbruger for første gang har fået nogle alternativer til den gamle måde at se tv på. Det er blevet meget mere diversificeret, og der er utroligt mange gode tilbud. Når der er det, går man selvfølgelig lidt væk fra »det gode gamle«,« siger han til Jyllands-Posten.

Debatten om licens blusser gentagende gange op og senest under folketingsvalget, hvor Liberal Alliance foreslog, at licensbetalingen ændres til en abonnementsordning, hvor man kun betaler for det TV-indhold, man bruger.

Dansk Folkeparti støtter forslaget, mens Venstre gerne vil vente med at diskutere det til efter sommerferien. Socialdemokraterne, De Radikale og SF er i mod en abonnementsordning og ser hellere, at den nuværende licensmodel bliver bevaret.