Et af verdens største fly skal rumme endnu flere passagerer

En af verdens førende flyproducenter vil klemme flere passagerer ind på samme mængde plads.

REUTERS/Pascal Rossignol/File photo Fold sammen
Læs mere
Foto: PASCAL ROSSIGNOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du synes, det er lidt trangt i flyvemaskinen, så er der dårlige nyheder til dig. Virksomheden Airbus, der fremstiller flyvemaskiner, har nemlig offentliggjort, at deres vingebærende transportmaskiner fjerner blandt andet trapper og plads til kuffetter i kabinen, så der bliver plads til endnu flere passagerer.


Det er mediet Quartz, der beretter historien om udvidelsen. Det drejer sig om dobbeltdækkerflyet Airbus A380, som allerede har brusebade, barer og lounge, men som nu også skal have plads til potentielt 80 passagerer mere, fordi de håber, at flyselskaberne i så fald i højere grad vil købe den store maskine fremfor mindre og mere brændstofvenlige flyvere. Men ifølge Quartz er det svært at spå om, om flyselskaberne rent faktisk vil købe den nye udgave af kæmpeflyet, eller om passagerer overhovedet vil flyve i de mere trange kår.

Tidligere i år fortalte vi en historie, der stammer fra Wall Street Journal, som beskriver, om hvordan fabrikanter som Airbus og Boeing ikke kunne følge med ordrerne, hvilket ville sige, at flyselskaber stod og manglede fly, som de havde betalt for.


Derfor forventedes selskaberne at bygge 30 procent flere fly om året, end tilfældet er nu inden årtiet er omme. Det er den største stigning i flybranchen siden Anden Verdenskrig, skrev Wall Street Journal. Airbus faldt så langt bagud produktion i december 2016, at de måtte haste 100 fly gennem fabrikken inden året sluttede for at nå at producere deres årsmål.


En af grundene til, at fabrikanterne ikke kunne følge med interessen fra flyselskaberne, var, at underleverandører af blandt andet toiletter, sæder og motorer, havde svært ved at følge med efterspørgslen fra flyfabrikanterne.