Esplanaden tøvede – Hr. Møller slog selv til

Mærsk-toppen, med den nye topchef Nils Smedegaard Andersen i spidsen, tøver med et comeback indenfor tørlast. Derfor slog Mærsk Mc-Kinney Møller selv til og købte to skibe for 1 mia. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dagbladet Børsen, der citerer anonyme kilder for, at de to bestilte tørlastskibe oprindeligt var tiltænkt virksomheden A.P. Møller – Mærsk. Det var ifølge avisen direktør for Maersk Broker, Jørn Sten Nielsen, der førte forhandlingerne på vegne af A.P. Møller – Mærsk, men da ledelsen hos Danmarks største virksomhed tøvede, så slog den 94-årige skibsreder og storaktionær selv til og købte de to skibe, der er på 180.000 tons dødvægt.

Den nye topchef Nils Smedegaard Andersen ønsker ikke at kommentere om A.P. Møller – Mærsk på noget tidspunkt har været en del af forhandlingerne om de to tørlastskibe.

Og fra presseafdelingen hos A.P. Møller – Mærsk lyder det:

”Så vidt jeg er orienteret, er du i går af Lars-Erik Brenøe blevet informeret om sammenhængen og det normale i inden for industrien at benytte et vilkårligt selskabsnavn under kontraktsforhandlingerne. Vi har på denne baggrund ikke noget at tilføje”.

Ifølge Børsen har Mærsk Mc-Kinney Møller været ked af rederiets beslutning om at trække sig ud af tørlastmarkedet. Siden A.P. Møller – Mærsk trak sig ud for fem år siden, har markedet været inde i en lang og kraftig optur, hvor bl.a. et rederi som Norden har tjent styrtende med penge på de gunstige markedsforhold.