Esplanaden tøvede – Hr. Møller slog selv til

Mærsk-toppen, med den nye topchef Nils Smedegaard Andersen i spidsen, tøver med et comeback indenfor tørlast. Derfor slog Mærsk Mc-Kinney Møller selv til og købte to skibe for 1 mia. kr.

Det er dagbladet Børsen, der citerer anonyme kilder for, at de to bestilte tørlastskibe oprindeligt var tiltænkt virksomheden A.P. Møller – Mærsk. Det var ifølge avisen direktør for Maersk Broker, Jørn Sten Nielsen, der førte forhandlingerne på vegne af A.P. Møller – Mærsk, men da ledelsen hos Danmarks største virksomhed tøvede, så slog den 94-årige skibsreder og storaktionær selv til og købte de to skibe, der er på 180.000 tons dødvægt.

Den nye topchef Nils Smedegaard Andersen ønsker ikke at kommentere om A.P. Møller – Mærsk på noget tidspunkt har været en del af forhandlingerne om de to tørlastskibe.

Og fra presseafdelingen hos A.P. Møller – Mærsk lyder det:

”Så vidt jeg er orienteret, er du i går af Lars-Erik Brenøe blevet informeret om sammenhængen og det normale i inden for industrien at benytte et vilkårligt selskabsnavn under kontraktsforhandlingerne. Vi har på denne baggrund ikke noget at tilføje”.

Ifølge Børsen har Mærsk Mc-Kinney Møller været ked af rederiets beslutning om at trække sig ud af tørlastmarkedet. Siden A.P. Møller – Mærsk trak sig ud for fem år siden, har markedet været inde i en lang og kraftig optur, hvor bl.a. et rederi som Norden har tjent styrtende med penge på de gunstige markedsforhold.