Esbjerg-sejr udløser en ekstra kasse

Esbjergs 1-0 sejr i torsdagens fodboldkamp med IF Elfsborg giver kasse på mere end én måde. Sejren udløser en kontant opjustering af de øknomiske resultatfoventninger til 2013.

Esbjerg FB efter sejren over IF Elfsborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det børsnoterede selskab bag fodboldklubben Esbjerg, EfB, kunne torsdag aften opjustere sine indtjeningsforventninger til hele 2013 efter 1-0 sejren over svenske IF Elsborg.

»Med baggrund i aftenens sejr over IF Elfsborg og den følgende kvalifikation til knockout-runden for de tilbageværende 32 hold i Europa League opjusterer EfB Elite A/S forventningerne til årets resultat før skat for 2013 til 31-34 mio. kr. mod tidligere 29-32 mio. kr.,« skiver EfB til fondsbørsen.

Foruden sejrsbonus på 200.000 euro udløser den kendsgerning, at EfB nu som minimum er sikret andenpladsen i Europa Leagues gruppe C, en tilsvarende bonus.

»At de øgede indtægter ikke slår fuldt igennem i regnskabet skyldes afledte udgifter i forbindelse med den europæiske deltagelse og vigende tv- og entreindtægter i Superligaen,« hedder det i fondsbørsmeddelelsen.