Erstatningssag på vej mod Amagerbankens top

Finansiel Stabilitet har besluttet, at der skal rejses krav om erstatning overfor den tidligere direktion og bestyrelse i Amagerbanken.

Amagerbankens tidligere adm. dir. Jørgen Brændstrup (tv.) og bestyrelsesformand N.E. Nielsen vil blive mødt med erstatningskrav. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er det officielt: Statens finansielle skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, har besluttet, at det vil rejse erstatningssag mod den tidligere ledelse i den krakkede Amagerbanken.

Det sker efter, at bestyrelsen i Finansiel Stabilitet har behandlet advokatundersøgelsen om Amagerbanken, som blev offentliggjort af Erhvervs- og Vækstministeriet den 17. april 2012.

"Ud fra rapporten har vi vurderet, at der var grundlag for at søge en erstatning ved domstolene. Men jeg kan ikke komme ind på, hvilken størrelse, den erstatning skal have. Det er tidligt i processen, og der er mange ting, der skal diskuteres med vores advokater først. Vi melder ud, at vi vil søge erstatning nu, fordi der er mange, der har ventet på at høre, hvad vi kom frem til," siger Finansiel Stabilitets bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen til Business.dk.

Undersøgelsen giver ikke umiddelbart grundlag for at beslutte, om der skal tages yderligere skridt overfor den eksterne revision, skriver Finansiel Stabilitet i en meddelelse.

Allerede onsdag forlød det, at Finansiel Stabilitet havde besluttet sig til at forsøge at hente tabte millioner ind hos den tidligere ledelse af Amagerbanken, der kollapsede i februar 2011 efter at have tabt store summer på bl.a. at holde hånden under en række ejendomsinvestorer.

Selvom Finansiel Stabilitet nu har truffet beslutningen om at søge erstatning ved domstolene, kan der let gå lang tid, før sagen kommer i gang, fortæller Finansiel Stabilitets bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen til Business.dk

"Den fremadrettede proces er den, at vi skal have diskuteret med advokaterne, hvordan sagen skal gribes an. Det kommer til at tage noget tid. Derefter er der også ventetid ved domstolene, så det kan godt tage lang tid, før sagen kommer i gang," siger han.