Erria køber resterende halvdel af containerservice-selskab

Erria køber den resterende aktiepost af sit datterselskab Erria Container Services Ltd i Vietnam og er dermed blevet fuld ejer af det.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS

Det oplyser shippingselskabet i en selskabsmeddelelse.

Helt præcist har Erria købt Saigon Shipping J/S Companys 49 pct. af Erria Container Services Ltd. og får fuldt ejerskab af selskabet, som Erria siden 2013 har ejet 51 pct. af. Købsprisen er 3,4 mio.

Erria Container Services omsætning har år til dato har været 33 mio. kr. og driftsresultatet på 4 mio. kr.

Erria har samtidigt solgt sin ejerandel på 34,1 pct. i Saigon Shipping J/S Company Ltd. til Bao Viet Fund. Salgsprisen er 17 mio. kr., og den bogførte værdi udgør 27 mio. kr.

Som følge venter selskabet, at resultatet for 2016 vil blive påvirket negativt med 10 mio. kr.

- Vi har fra begyndelsen set et stort potentiale i Erria Container Services, som gennem årene har udviklet sig stabilt og med et fornuftigt driftsresultat. Nu øger vi indsatsen på at gøre selskabet til den største containerservice-provider i Vietnam. Vi fokuserer samtidig på udvikling af teknisk management fra vores nye kontor i Køge, siger Errias direktør, Henrik N. Andersen, i meddelelsen.

Selskabet fastholder forventning om en omsætning i niveauet 70-75 mio. kr. og et driftsresultat, EBITDA, i niveauet minus 1 til minus 3 mio. kr.

Erria Container Services hed tidligere APM-Saigon Shipping Company, men blev omdøbt i maj 2013. Selskabet blev grundlagt i 1991 og har base i Ho Chi Minh. Fra maj 2013 er Erria Container Services blevet drevet som datterselskab af Erria.