Erik Skov Pedersen snød velhaver

Fynsk ejendomsmatador snydt i ejendomshandel til 150 mio. kr.

Foto: Jeppe Carlsen

Erhvervsmanden Erik Skov Pedersen, gift med den konservative MFer Henriette Kjær, anklages for at anvende falske underskrifter og e-mail til at bilde fynsk ejendomsmatador ind, at tre store byggeprojekter var blevet solgt. I går erklærede han sig delvist skyldig i svindel og blev fængslet i 14 dage.

Den fynske investor Borris Tangaa Nielsen indledte i august 2009 et samarbejde med erhvervsmanden Erik Skov Pedersen, som skulle sælge en stribe store byggeprojekter for fynboen.

Men det skulle Borris Tangaa Nielsen aldrig have gjort, for ved hjælp af forfalskede underskrifter, e-mail og e-mail-adresser overbeviste Erik Skov Pedersen Borris Tangaa Nielsen om, at han havde solgt tre store byggeprojekter for i alt 150 mio. kr.

I den forløbne uge meldte det fynske ejendomsselskab Erik Skov Pedersen til politiet, og sent torsdag eftermiddag arresterede Nordsjællands Politi Erik Skov Pedersen.

Han blev i går fremstillet i grundlovsforhør og er nu sigtet for dokumentfalsk og groft bedrageri i forbindelse med ejendomshandlerne for et beløb på 6,1 mio. kr., som han har fået udbetalt i honorarer på 1,4 pct. af de fiktive ejendomshandler. Erik Skov Pedersen erkender sig skyldig i dele af sigtelserne, der vedrører 2,4 mio. kr.

Først forleden opdagede ansatte i et af Borris Tangaa Nielsens selskaber, K.J. Ejendomsinvest, ved en tilfældighed, at der var tale om et bedrageri. Det viste sig nemlig, at købskontrakterne var forfalskede. De tre store byggeprojekter var slet ikke solgt.

Salget var fri fantasi

Borris Tangaa Nielsen driver via holdingselskabet Notabenus en række ejendoms- og byggeselskaber.

Han igangsatte igennem de sidste halvandet år tre byggerier på basis af de falske købsdokumenter, som Erik Skov Pedersen havde fremstillet.

På baggrund af de forfalskede købskontrakter skaffede Borris Tangaa Nielsen finansiering og gik i gang med at bygge.

Det drejer sig om et byggeri med 92 offentligt støttede ungdomsboliger i Roskilde, som angiveligt var solgt til PensionDanmark, en rækkehusbebyggelse på 23 huse, som var solgt til PKA og et privathospital i Brøndby, som var solgt til en privat ejendomsinvestor. Senere viste det sig, at køberne ikke var interesserede og ikke havde underskrevet de pågældende dokumenter.

En af de pensionskasser, hvis navn er blevet brugt i sagen, er PensionDanmark.

Selskabet udsendte i går eftermiddag en pressemeddelelse, hvor ledelsen understreger, at den intet kendte til ejendomsprojekterne:

»Vi er aldrig blevet præsenteret for dem og har ingen forretningsmæssige relationer til den sigtede i sagen. De omtalte dokuemnter er tydeligvis et falsum og efterlader ingen tvivl om, at PensionDanmarks navn er blevet misbrugt,« siger direktør Søren Ulslev, PensionDanmark Ejendomme.

Han understreger, at sagen ikke får økonomiske konsekvenser for selskabet.

PKAs kommunikationschef, Claus Skadhauge oplyser, at PKA torsdag blev kontaktet af politiet om en række åbenlyse forfalskninger af selskabets logo, brevpapir og en række forfalskede underskrifter af ansatte i PKA.

Skammen er det værste

Borris Tangaa Nielsen bekræfter, at K. J. Ejendomsinvest A/S har indgivet politianmeldelsen mod Erik Skov Pedersen, men henviser ellers til Nordsjællands Politi med yderligere oplysninger og kommentarer.

Han erkender, at det hverken er tabet af de seks mio. kr. eller manglende salg af ejendomme for 150 mio. kr., der er det største problem for hans forretning – den fynske ejendomskoncerns egenkapital og soliditet taget i betragtning. Det er derimod skamfuldheden og tabet af renommé ved at blive taget så grundigt ved næsen.

Erik Skov Pedersen blev efter grundlovsforhøret fængslet i 14 dage.