Erik Skjærbæk på storindkøb i Parken - igen

Samtidig med nye Abramovich-rygter har storaktionær Parken Erik Skjærbæk købt massivt op af selskabets aktier - ligesom sidst rygterne om et salg til den unge russer pressede aktien op.

FC København under Parkens Sport & Entertainment skaber gode resultat på banen, men også i regnskabsbøgerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN DENNIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden Parken Sport & Entertainments regnskab blev offentliggjort onsdag, har bestyrelsesmedlem og storaktionær Erik Skjærbæk købt massivt op af aktier i underholdningsselskabet.

Torsdag købte han 41.127 aktier for samlet 4,3 mio. kr., og i dag har han erhvervet sig 53.899 aktier til en værdi af godt seks mio. kr. Dermed har han over blot to dage øget sin aktieandel med lige under én procent. Ved året udgang havde han ca. 19 procent af aktierne.Ifølge Morten W. Langer, der følger Parken-aktien for AktieUgebrevet, skyldes opkøbene ikke nye rygter om, at Arkady Abramovich, søn af den fodboldglade Chelsea-ejer Roman Abramovich, fortsat er interesseret i FC København.

"Jeg tror ikke, man ville have meldt Abramovichs interesse ud, hvis der virkelig var seriøse forhandlinger i gang. I stedet tror jeg, at Erik Skjærbæk ser endnu større indtjeningsmuligheder i fremtiden efter Parkens flotte regnskab,” siger han og peger især på de store indtjeningsmuligheder - også i de kommende år - i forbindelse med FC Københavns deltagelse i det økonomiske lukrative Champions League.

En anden årsag til, at Erik Skjærbæk netop nu køber aktier i Parken, er ifølge Morten W. Langer, at han på grund af sin plads i bestyrelsen først efter regnskabets offentliggørelse må købe aktier igen på grund af reglerne om insiderhandel.

Bliver undersøgt

Den unge russer har tidligere holdt møder med den afgående direktør Carsten Koch fra LD, der ejer 30 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment.

Selv om der ikke kom nogen handel ud af møderne mellem Carsten Koch og den unge Abramovich, skabte de alligevel stor furore med en heftig medieinteressse, der fik både rygtebørsen og Parken-aktien til at svinge voldsomt i perioden.

Storaktionæren Erik Skjærbæk handlede kraftigt med Parken-aktier, mens drøftelserne mellem Carsten Koch og Arkady Abramovich stod på, og det har fået Fondsbørsen til at rette søgelyset mod storaktionæren, der stadigvæk undersøger for mistanke om insiderhandel.  

Foreløbig er Parken-aktien i dag steget med 1,33 procent til kurs 114,5.